Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De oorlog der werelden

H.G. Wells (auteur)
De oorlog der werelden vertelt over een invasie van Martianen, die, na een explosie op Mars, naar de aarde zijn afgereisd. De Martianen blijken verre van vredelievend te zijn en beginnen een offensief tegen de mensen.
Titel
De oorlog der werelden
Auteur
H.G. Wells
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The war of the worlds
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
182 p.
ISBN
9789049901585 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij het beleggen in aandelen zijn volgens de schrijver, hoofd beleggingen van een levensverzekeringsmaatschappij en columnist, niet alleen de harde cijfers van belang, maar spelen ook emoties, zoals kuddegedrag, hebzucht, overmoed en angst een rol. Dan zijn er ook nog bijzondere gebeurtenissen, bijvoorbeeld het zomereffect, de beursintroducties, de aandelensplitsingen en de mening van analisten, die het koop/verkoopgedrag beïnvloeden. Gelukkig eindigt de schrijver met een aantal tips om zich niet door dit alles te laten meeslepen. Of deze tot grote koerswinsten leiden is niet te zeggen, het boek zegt het niet met even zoveel woorden. Veel kleine en grote beleggers zullen de emoties en de succesvolle belegger herkennen. Zij kunnen nu de tips proberen.

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia