Boek
Nederlands

De tijdmachine en andere verhalen

H.G. Wells (auteur)

De tijdmachine en andere verhalen

In de reeks:
De in deze bundel bijeengebrachte verhalen behoren voornamelijk tot het humoristische genre waarin H. G. Wells een meester is. Alleen het eerste – De tijdmachine (1895) – dat ook aanzienlijk langer is dan de andere is een fantastisch verhaal dat ons een blik in de verre toekomst schenkt, een voorloper van de tegenwoordige 'science fiction', vol vreemde situaties, schrik en stimulerende verbeelding
Titel
De tijdmachine en andere verhalen
Auteur
H.G. Wells
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The short stories of H.G. Wells
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, [2008] | Andere uitgaves
187 p.
ISBN
9789031503971 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties