Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tijdmachine

H.G. Wells (auteur)
Een tijdreiziger is naar het Londen van het jaar 802.700 gereisd. Hij ontmoet er de Eloi. Zij lijken het ideale leven te leiden. Maar al snel blijkt dat het verre van ideaal is. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De tijdmachine
Auteur
H.G. Wells
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The time machine
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
90 p.
Verschijningsdatum
30-09-2015
ISBN
9789049901097 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ik-persoon vertelt het verhaal dat zijn vriend heeft beleefd. Deze vriend heeft een tijdmachine gemaakt en is daarmee naar het Londen in het jaar 802.700 gereisd. De mensheid en de aarde zijn compleet anders. Bovengronds leven de Eloi. Zij lijken het ideale leven te leiden; luieren de hele dag en aan eten is geen gebrek. Maar 's nachts is het compleet anders. De Eloi komen dan samen in groepen en zijn bevreesd voor, wat later blijkt, de ondergronds levende Morlocks. Zij stelen de tijdmachine van de tijdreiziger. Deze roman verscheen voor het eerst in 1895 en is nog steeds verrassend actueel. Wells' verhaal is een inspiratiebron gebleken voor schrijvers van tijdreisverhalen en cineasten. Maar het boek heeft ook een ideologische boodschap en wel de machtsverschillen tussen de elite en de werkende klasse. In het nawoord staat meer over de schrijver. Ook over zijn twee andere boeken waarvan de eerste hoofdstukken in deze uitgave zijn opgenomen. Het taalgebruik is hedendaags, waardoor d…Lees verder

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia