Boek

Fotomech. herdruk van de uitg.: New York : Grosset & Dunlap, 1909
9781440079771 (paperback)

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia