Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The war of the worlds

H.G. Wells (auteur)
Schets van de rol die emoties spelen bij beleggers en tips hoe ze te beheersen.
Titel
The war of the worlds
Auteur
H.G. Wells
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The war of the worlds
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2005 | Andere uitgaves
221 p.
ISBN
90-446-0635-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op het einde van de negentiende eeuw blijken vallende sterren boven Engeland in feite ruimteschepen te zijn, afgevuurd van Mars. De Martianen zien de mens als minderwaardige wezens, insecten. Zij zelf bestaan alleen uit een rubberachtig hoofd met tentakels en voeden zich met bloed van hun slachtoffers waarmee ze zich injecteren. Ze bewegen zich voort in enorme driepotige oorlogsmachines, gewapend met dodende stralen en zwart gifgas. De ik-figuur dwaalt door een vernietigend Engeland op zoek naar zijn vrouw. Hij ontmoet verschillende radicale personages die hun versie over de toekomst van de aarde kwijt willen. Ironisch is dat de Marswezens niet door de mens zelf tegengehouden worden, maar door de kleinste wezens op aarde: de micro-organismen. Historische sciencefictionroman (1898): Wells behandelde als eerste diverse thema's van het genre zoals hier de buitenaardse invasie, maar ook onzichtbaarheid, tijdreizen en vele andere. De nadruk ligt op de menselijke en sociale aspecten, minder…Lees verder

Over H.G. Wells

Herbert George Wells, ook bekend als H.G. Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 – Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds (Oorlog der Werelden), The Invisible Man (De onzichtbare man) en The Time Machine (De Tijdmachine).

The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

In 1978 werd Jeff Waynes muzikale versie van het boek een wereldhit. In 2004 maakte Wayne een podiumbewerking van het stuk en sinds 2006 toert hij ermee over de hele wereld. Het werk blijkt 30 jaar na het eerste verschijnen opnieuw een groot succes.

Dat The War of the Worlds een blijvende aantrekkingskracht heeft op schrijvers, muzikanten en filmmakers, bleek eens te meer toe…Lees verder op Wikipedia