Boek
Nederlands

Het boekenbos : kraak de code!

Hieke Van der Werff (auteur), John Rabou (illustrator)
+1
Het boekenbos : kraak de code!
×
Het boekenbos : kraak de code! Het boekenbos : kraak de code!

Het boekenbos : kraak de code!

Hieke Van der Werff (auteur), John Rabou (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijdens een schoolreisje raken Esther (ik-figuur) en Karima opgesloten in een themapark over boeken. De enige uitweg is het oplossen van een raadsel. Maar er zijn veel hindernissen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Zoektochten, God
Titel
Het boekenbos : kraak de code!
Auteur
Hieke Van der Werff
Illustrator
John Rabou
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2013
133 p. : ill.
ISBN
9789051163209 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens een schoolreis raken Karima en Esther weg van de groep. Ze komen terecht in een nog gesloten themapark. Ze ontdekken dat elke attractie met boeken te maken heeft en een speuropdracht bevat, en dat de enige uitweg het oplossen van een woordraadsel lijkt te zijn. Plotseling duikt Rik op, de vervelendste jongen uit de klas. Hulp of lastpost? En wie is toch die enge man die steeds verschijnt? Het karakter van ik-figuur Esther blijft wat vaag. Karima en Rik zijn duidelijkere karakters, al wordt Rik wel erg negatief neergezet. Het gekozen vertelperspectief maakt dit boek meer geschikt voor meisjes. Het didactische element (het belang van lezen en de kennis van genres in de bibliotheek) ligt er soms wat dik bovenop. Het verhaal bevat enkele ongerijmdheden. Bij elke hoofdstuktitel staat een vignet, verder enkele, voor de doelgroep wat kinderachtige, paginagrote potloodillustraties. Uitnodigend kleurenomslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Het Boekenbos. Kraak de code!

De klas van Karima en Esther gaat op schoolreis. Ze gaan naar het Boekenbos, een nieuw attractiepark. Maar het park is helaas gesloten omwille van een stroompanne. Ze gaan dan maar midgetgolf spelen op het terrein ernaast. Wanneer het balletje over het hek gaat, kan Karima de verleiding niet weerstaan om een kijkje te nemen in het Boekenbos. Esther volgt. Dit is het begin van een spannend avontuur. Elke attractie heeft met boeken te maken: de griezelgang, het detectivespoor, het sprookjeshuis, ... En de enige uitweg is de code te kraken: bij elke attractie moeten ze immers een letter proberen te bemachtigen die de sleutel is naar de uitgang. Het bos is verlaten maar de meisjes hebben de indruk dat ze worden achtervolgd. Gelukkig duikt plotseling Rik op. De vervelende jongen uit de klas blijkt aardig mee te vallen en helpt hen te ontnappen. Toch zijn ze bang van de enge figuur die overal opduikt. En wat als ze het bos verlaten? De leerkracht, ouders, en medeleerlingen zullen verschrikk…Lees verder

Suggesties