Boek
Nederlands

Bananenijs en zoenende zeehonden

Hilde Loeters (auteur), Petra Baan (illustrator)
+1
Bananenijs en zoenende zeehonden
×
Bananenijs en zoenende zeehonden Bananenijs en zoenende zeehonden

Bananenijs en zoenende zeehonden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Omdat het niet goed gaat met de moeder van Irena, gaan ze niet op vakantie naar Esbjerg in Denemarken. Irena wil haar droom niet opgeven en gaat alleen op weg naar Esbjerg. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vakantie, Weglopen
Titel
Bananenijs en zoenende zeehonden
Auteur
Hilde Loeters
Illustrator
Petra Baan
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
166 p. : ill.
ISBN
9789044809329

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoals elk jaar boeken de ouders van Irena een reis voor de zomervakantie. De vader van Irena vertelt over Esbjerg, een plaats in Denemarken. Samen zoeken ze op internet waar het ligt en wat de plaatselijke specialiteiten zijn. Irena is diep onder de indruk van de zoenende zeehonden en het bananenijs, en kan niet wachten tot het zover is. Op school kan ze nergens anders meer over praten met haar vriendin Jolien.

Maar dan komt er iets tussen: de moeder van Irena heeft de laatste tijd zo hard gewerkt dat ze nu haar bed niet meer uit kan, en beslist dat ze dit jaar beter niet op vakantie gaan. Irena snapt er niks van: op vakantie kan je toch juist goed uitrusten. Irena is kwaad op mama, maar maakt zich ook wel zorgen over haar. Het liefste gaat ze bij Jolien spelen, weg van thuis, om mama te ontlopen en de hele situatie te vergeten.

Jolien vertelt dat zij wél op vakantie gaan, en dat haar moeder een nieuwe vriend heeft die een boot heeft. Het is Irena's beurt om jaloers te z…Lees verder
Omdat de moeder van Irena ziek/overwerkt is, wordt de geplande zomervakantie naar Esbjerg in Denemarken afgezegd. Irena blijft echter dromen van Esbjerg. Als ze hoort dat haar vriendin Jolien met haar familie met de boot naar Engeland vertrekt, gaat Irena als verstekeling mee aan boord. Dan begint voor haar een spannend avontuur. Zou ze ooit in Esbjerg aankomen? Een spannend verhaal, dat vlot leest. De problematiek van kinderen met zieke ouders komt steeds in het verhaal boven drijven, maar het krijgt zeker niet de overhand. De weinige illustraties zijn gestileerde zwart-wittekeningetjes. Het omslag is voorzien van een gekleurde illustratie met op de achtergrond een toepasselijk landkaart. Een makkelijk lezend meisjesboek in de serie Lollipop. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Hilde Loeters

Hilde Loeters (12 juni 1961) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Zij woont in Brugge.

Levensloop

Tot 2001 was Loeters actief als huisarts. In dat jaar werd bij haar echter CVS geconstateerd, waardoor zij haar praktijk moest opzeggen. Zij volgde op dat moment reeds een schrijfcursus en haar ziekte stelde haar in de gelegenheid meer tijd te besteden aan het schrijven van boeken. In 2003 verscheen haar eerste publicatie.

Publicaties

In 2003 verscheen haar eerste boek, Jos wil er eens uit, dat verhaalt over een schildpad met een identiteitscrisis. Dit werk werd in het Koreaans vertaald.

In de volgende jaren verschenen achtereenvolgens:

  • Mama's verdwijnen nooit helemaal (2004).
  • Het geheim van Siena Hoed (2005).
  • Jos heeft lentekriebels (2005), het vervolg op Jos wil er eens uit.
  • Een vriend? (2…Lees verder op Wikipedia