Daisy
Nederlands

Mijn broer is niet gek

Hilde Loeters (auteur), Hilde De Vis (verteller)
+1
Mijn broer is niet gek
×
Mijn broer is niet gek Mijn broer is niet gek
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Jonder heeft een probleem. Vanavond geeft Liesbeth een feestje en hij mag blijven logeren. Maar net vanavond moet hij op zijn gehandicapte broer Dries passen. Jonder probeert met zijn vader te praten, maar die heeft het te druk. Dus neemt Jonder op eigen houtje een beslissing. Maar dan verdwijnt Dries.
Leesniveau
AVI 7
Titel
Mijn broer is niet gek
Auteur
Hilde Loeters
Verteller
Hilde De Vis  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
1:59
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jonder heeft een feestje van zijn vriendin Liesbeth, op wie hij ook verliefd is. Er is echter een probleem: hij moet die avond zijn gehandicapte broer Dries van de bus halen. Hij probeert het aan zijn vader, die arts is, te vertellen, maar deze is steeds aan de telefoon met patiënten. Jonder besluit toch naar het feest te gaan, maar dan raakt Dries vermist. Het verhaal verschijnt binnen de 'Smaragdreeks' (AVI 6 t/m 9), na de 'Robijnreeks' de tweede serie van de 'Edelsteenreeks' met steeds vier boeken per leesniveau. Een goedgeschreven en met humor verteld verhaal ('mijn tenen zijn geschrokken') in een prettige stijl, met korte zinnen, zonder onnodige uitwijdingen. De lay-out is overzichtelijk door de brede marges en het schreefloze lettertype. Sfeervolle zwart-witillustraties in aquarel ondersteunen het verhaal goed. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Hilde Loeters

Hilde Loeters (12 juni 1961) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Zij woont in Brugge.

Levensloop

Tot 2001 was Loeters actief als huisarts. In dat jaar werd bij haar echter CVS geconstateerd, waardoor zij haar praktijk moest opzeggen. Zij volgde op dat moment reeds een schrijfcursus en haar ziekte stelde haar in de gelegenheid meer tijd te besteden aan het schrijven van boeken. In 2003 verscheen haar eerste publicatie.

Publicaties

In 2003 verscheen haar eerste boek, Jos wil er eens uit, dat verhaalt over een schildpad met een identiteitscrisis. Dit werk werd in het Koreaans vertaald.

In de volgende jaren verschenen achtereenvolgens:

  • Mama's verdwijnen nooit helemaal (2004).
  • Het geheim van Siena Hoed (2005).
  • Jos heeft lentekriebels (2005), het vervolg op Jos wil er eens uit.
  • Een vriend? (2…Lees verder op Wikipedia