Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden

+1
De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden
×
De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden

De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Slagersdochter Etta en kleermakershulp Matheo (beide 17, ik-figuur) kunnen de dromen van mensen sturen. De organisator van een wereldtentoonstelling van 1900 wil hun speciale gave gebruiken. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Bedrog, Manipulatie
Titel
De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden
Auteur
Hilde Van Cauteren
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016
295 p.
ISBN
9789059086968 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sfeervolle jeugdroman over de verwikkelingen rondom een wereldtentoonstelling in 1900. Slagersdochter Etta en kleermakershulp Matheo (beiden 17 en ik-figuur) vinden onafhankelijk van elkaar een manier om de dromen van mensen te kunnen sturen. Etta maakt er een lucratieve handel van, terwijl de altruïstische Matheo zijn medemens juist wil helpen. Jacob Oswald Feyn, de belangrijkste financier van de aankomende expo, krijgt lucht van hun speciale gave en weet er wel raad mee. Voor ze het weten, spelen Etta en Matheo een sleutelrol in zijn verregaande propaganda. Veel ruimte besteedt de Vlaamse auteur aan de karakterisering en ontwikkeling van de drie heel verschillende hoofdpersonen. Vooral Feyn maakt indruk als onweerstaanbare dandy. Woorden als ‘strooibiljet’ en ‘automobiel’ trekken de lezer gemakkelijk de tijdsgeest van het fin-de-siècle in. De plot komt vrij traag op gang, en de thematiek – manipulatie en het onderbewustzijn als drijvende kracht – had uitvoeriger uitgewerkt mogen wor…Lees verder

De nachtspelers

Wat zou je doen als je dromen zou kunnen maken? Zou je mensen in vervoering willen brengen met hun diepste verlangens in een droom? Hen de mooiste nacht van hun leven bezorgen? Of zou het het slechtste in jou naar boven halen? En zou je mensen meesleuren in een vreselijke nachtmerrie. De twee hoofdrolspelers in dit boek kunnen het, dromen maken. En ze staan elk op een volledig andere manier in hun kunst. En ze staan ook op een volledig andere manier in het leven. Etta - een brutale, recht door zee slagersdochter - en Matheo - een bescheiden en introverte kleermakersknecht - ontdekken en verdiepen hun kunst van het dromen maken. Ze nemen je mee naar Parijs, op het einde van de negentiende eeuw, tijdens de wereldtentoonstelling. Wanneer de rijke Jacob Oswald Feyn, de man achter de wereldtentoonstelling, hun belangrijkste klant wordt, schakelt het verhaal een versnelling hoger. Etta en Matheo moeten samenwerken om de vijanden van Feyn af te schrikken en de anderen te overtuigen van Fe…Lees verder

Over Hilde Van Cauteren

Hilde Van Cauteren (Hamme, 10 maart 1967) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Tevens is zij schrijfdocent en dichteres.

Biografie

Van Cauteren debuteerde in 2011 als jeugdauteur met Het Naveltheater, een verhaal over een theatergezelschap in een bezette stad.
In De Pigmentroute belicht ze de vluchtelingenproblematiek, terwijl haar derde werk, De Nachtspelers manipulatie en bedrog in de politiek als onderwerp heeft.

Sinds 2006 schrijft Van Cauteren ook poëzie. Van 2009 tot 2016 maakte ze deel uit van het dichterscollectief Pazzi di Parole. In 2011 en 2012 was ze Dorpsdichter van Doel (plaats). Van Cauteren is ook actief bij het collectief Woordwasdraad.

Bibliografie

  • 2011 Het Naveltheater
  • 2014 De Pigmentroute
  • 2015 Een kier in het rumoer (poëzie)
  • 2016 De NachtspelersLees verder op Wikipedia