Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Hilde Vandermeeren (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode
×
Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De schoolkrantredactie is op zoek naar een goed verhaal. Als de postbode samen met het pakketje van Shu verdwijnt, is dat het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2009
169 p. : ill.
ISBN
9789059083240

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schoolredactie op een basisschool wordt gevormd door een bevriend viertal dat zich de Nachtraven noemt. De directrice heeft hen de wacht aangezegd als zij niet binnen een week met een goed verhaal komen. Als een van hen, Shu, met het bericht komt dat er een postpakje voor haar met de postbode verdwenen is, hebben ze een begin van een verhaal en van een avontuur. Tegelijk moeten ze zich een concurrerend tweetal, dat via slinkse afluisterpraktijken het verhaal probeert af te pikken, van het lijf houden. Wat er in het pakje zit, wil Shu niet zeggen en dat vindt Tia heel vervelend. Een spannend verhaal dat chronologisch verteld wordt door een alwetende verteller: "En daar kreeg ze dezelfde dag nog spijt van." (p. 47). De personages zijn vlak en in gedrag eerder pubers dan kinderen. De sociale achtergrond (adoptie, zusje met Downsyndroom) komt oppervlakkig ter sprake. Boven elk hoofdstuk staat een kleine tekening. Af en toe voor Nederlandse kinderen wat moeilijke Vlaamse taal en context…Lees verder

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Glenn, Vince, Tia en Shu zijn de Nachtraven. Ze schrijven voor de schoolwebsite. Ze hebben wel concurrenten en dat zijn Mandy en Maxim. Het is niet makkelijk om voortdurend spannende reportages te schrijven. De directrice heeft een ultimatum gesteld: ofwel brengen de vier wat interressants ofwel vertrouwt ze de redactie aan iemand anders toe. Onverwacht gebeurt er toch iets belangrijks om uit te zoeken. Shu verwacht een pakje via de post uit China, maar het pakje wordt niet geleverd en de postbode is ook verdwenen. Dit wordt een spannende zaak ... ten minste als Mandy en Maxim hen niet dwarsbomen. Een bekend stramien: jonge detectives brengen een zaak tot een goed einde. Het is wel vlot en spannend geschreven. Er volgen nog boeken in de reeks.


Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken en psychologische thrillers. Sinds 2001 publiceerde ze 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan diverse werden vertaald in onder andere het Deens, Duits, Koreaans, Chinees, Frans en Spaans. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven, brons en zilver in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Kinder- en jeugdliteratuur en de Hercule Poirotprijs.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en geeft les in het volwassenenonderwijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio…Lees verder op Wikipedia