Boek
Nederlands

Opeens was ik er

Hilde Vandermeeren (auteur), Joke Van Camp (illustrator)
+1
Opeens was ik er
×
Opeens was ik er Opeens was ik er
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kuikentje zit in een ei en weet nog niet of hij eruit wil komen. Prentenboek met door de bladzijde omkaderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Geboorte
Titel
Opeens was ik er
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Illustrator
Joke Van Camp
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789058384706
Plaatsingssuggestie
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein prentenboek over een kuikentje in een ei en de grote stap om te voorschijn te komen. Eerst heeft het alle ruimte om zich te bewegen, kan kopje duikelen en nog eens lekker draaien tot het heerlijk ligt. Ten slotte wordt het toch te klein daarbinnen en moet het kuikentje de stap wagen. 'Durf wel, durf niet' en dan toch de wereld in waar het wordt overladen met kusjes van zijn eendenouders. In dit eenvoudige boekje waarvan op de achterzijde gesuggereerd wordt dat het bedoeld is als geboortegeschenk, wordt aan de hand van door de pagina omkaderde, duidelijke en kleurrijke illustraties de ontwikkeling van een eendje weergegeven, vanaf het ontstaan tot het ter wereld komen. Vooral geschikt om te bekijken en te bespreken als metafoor voor de groei en geboorte van de nieuwe baby met broertjes en zusjes. Ook mooi in het voorjaar als reflectie op het nieuwe leven in de natuur. Vanaf ca. 4 jaar.

Opeens was ik er

Een eendje zit in een ei, maar het wordt stilaan tijd om eruit te komen want het wordt binnenin te klein. Het eendje wil er eigenlijk niet uit, want het is zo warm en knus in het ei. Wanneer de schaal meer en meer scheurtjes krijgt, moet het eendje er wel uit. Het eendje wordt opgewacht door twee trotse eenden waar het erg op gelijkt. Ze vangen hem veilig op tussen hun vleugels. Klein prentenboekje met een minimum aan tekst, maar de illustraties spreken voor zich. Ze zien eruit als kleine schilderijtjes op een mooie blauwe ondergrond. In combinatie met de poëtische tekst kan het geheel dienen als een fijn geboortegeschenk.

Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken en psychologische thrillers. Sinds 2001 publiceerde ze 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan diverse werden vertaald in onder andere het Deens, Duits, Koreaans, Chinees, Frans en Spaans. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven, brons en zilver in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Kinder- en jeugdliteratuur en de Hercule Poirotprijs.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en geeft les in het volwassenenonderwijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond ha…Lees verder op Wikipedia