Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schatten zoeken

Hilde Vandermeeren (auteur), Peter-Paul Rauwerda (illustrator)
Als Senne een schatpieper krijgt waarmee je metalen voorwerpen in de grond kunt vinden, mag hij niet zonder papa gaan zoeken. Als hij dat toch doet, is dat niet zonder gevaar. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Schatten zoeken / Hilde Vandermeeren ; met prenten van Peter-Paul Rauwerda
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Illustrator
Peter-Paul Rauwerda
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007
31 p. : ill.
ISBN
90-5838-408-X 9789058384089

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Senne krijgt een schatpieper. Daarmee kun je onderzoeken of er iets van metaal in de grond zit. Papa gaat er onmiddellijk mee aan de slag. Senne mag nooit zonder papa die schatpieper gebruiken. Toch gaat hij stilletjes naar het land van de boer. Zijn buurmeisje Gonnie probeert hem ervan te weerhouden te graven. Senne is niet blij met haar aanwezigheid, maar haar argumenten zetten hem wel aan het denken. Leuk, ongemeen verhaal op AVI 5 niveau, geïllustreerd met kleurige aquareltekeningen. Het verhaal is met Senne als ik-persoon geschreven, waarbij het iets (eigen)wijzere buurmeisje op een leuke manier de rol van het gezond verstand inhoud geeft. De verhouding tussen de alwetende vader en de zoon die zijn vader aardig door heeft, geven een humoristisch tintje aan het verhaal. De illustraties zijn grappig en veelzeggend. Vanaf ca. 7 jaar.

Schatten zoeken

Als Senne jarig is, willen zijn ouders hem verrassen met een origineel geschenk: een schatpieper. Eigenlijk kent Senne dit niet, maar als zijn vader hem in elkaar zet en vertelt hoe het werkt, is Senne heel blij met zijn cadeau. Zijn vader is minstens even enthousiast en wil de schatpieper vooral zelf uitproberen. Senne mag hem niet alleen gebruiken, maar omdat hij zelf niet veel kans krijgt als zijn vader erbij is, gaat hij toch alleen op zoek naar schatten in de tuin. Hij wordt echter betrapt door zijn buurmeisje, Gonnie. Ze dreigt ermee hem te verraden als hij de kogel die hij gevonden heeft niet aan haar geeft. Als papa op een dag op zoektocht wil gaan op het veld van een boer mag Senne niet mee. Natuurlijk is Senne hier boos om. Papa kan echter onverwacht toch niet weg en Senne ziet zijn kans schoon om er alleen op uit te trekken. Dit is natuurlijk weer buiten Gonnie gerekend, ze volgt hem naar het veld van de boer. Als de schatpieper begint te piepen, begint Senne onmiddellijk t…Lees verder

Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken en psychologische thrillers. Sinds 2001 publiceerde ze 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan diverse werden vertaald in onder andere het Deens, Duits, Koreaans, Chinees, Frans en Spaans. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven, brons en zilver in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Kinder- en jeugdliteratuur en de Hercule Poirotprijs.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en geeft les in het volwassenenonderwijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond ha…Lees verder op Wikipedia

Suggesties