Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Nadat Gaella ontwaakt in een psychatrisch ziekenhuis weet ze zich niets meer te herinneren maar wordt wel verdacht van poging tot moord op haar zoontje; ze gaat zelf op onderzoek uit.
Titel
Scorpio
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Q, copyright 2016
317 p.
ISBN
9789021402420 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seriemoordenaar met een geweten

Hilde Vandermeeren, die al bekend was als jeugdauteur, wordt stilaan een vaste waarde in de Vlaamse thrillerwereld. Bovendien haalde ze als enige Vlaming de shortlist van de Gouden Strop 2016 met haar vorige boek, Stille grond. Op 2 juni weten we of ze de laureaat is. Zopas verscheen haar vierde ...

Hilde Vandermeeren, die al bekend was als jeugdauteur, wordt stilaan een vaste waarde in de Vlaamse thrillerwereld. Bovendien haalde ze als enige Vlaming de shortlist van de Gouden Strop 2016 met haar vorige boek, Stille grond. Op 2 juni weten we of ze de laureaat is. Zopas verscheen haar vierde thriller, Scorpio.

Scorpio is een vakkundig uitgewerkte misdaadroman over een huurmoordenaar die plots een geweten krijgt wanneer hij een moeder met kind moet vermoorden. Voordien had de Kameleon, zoals hij in het milieu wordt genoemd, nooit last van zijn emoties, maar nu hij de zevenjarige jongen, die bovendien een astmapatiënt is, heeft geobserveerd, wil hij de opdracht het liefst teruggeven aan Dolores, de dame die Scorpio leidt, een schimmige organisatie die moorden op bestelling uitvoert. Dus stuurt Dolores een collega op pad, maar die wil de Kameleon tegenhouden, desnoods met geweld.

Om de morele ommezwaai van de huurmoordena…Lees verder

Gaelle ontwaakt na een moordaanslag in een psychiatrisch ziekenhuis en begint te vermoeden dat ze haar zoontje iets heeft aangedaan. Scorpio is een wazige organisatie die huurmoordenaars levert en hun beste kracht Michael de opdracht heeft gegeven de man en het zoontje van Gaelle te doden. Maar de opdracht mislukt. Scorpio laat het er niet bij en stuurt iemand anders zodat de hoofdfiguren allebei, afzonderlijk van elkaar, op de vlucht moeten tot ze elkaar ontmoeten en samen achter de hen onbekende opdrachtgever aangaan. In haar vierde thriller probeert de Vlaamse auteur (1970) internationaal te gaan met Berlijn als basissetting maar haar onderwerp is niet nieuw en de uitwerking jammer genoeg ook niet. De thriller is weliswaar knap geschreven en in een doordachte constructie gegoten waarbij gewisseld wordt tussen de twee intriges die mooi samenvloeien in een spannend einde maar het is allemaal iets te braaf, iets minder overtuigend, iets minder actie dan in de buitenlandse voorbeelden.

Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken en psychologische thrillers. Sinds 2001 publiceerde ze 45 kinder- en jeugdboeken, waarvan diverse werden vertaald in onder andere het Deens, Duits, Koreaans, Chinees, Frans en Spaans. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven, brons en zilver in de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen Kinder- en jeugdliteratuur en de Hercule Poirotprijs.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en geeft les in het volwassenenonderwijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond ha…Lees verder op Wikipedia