Daisy
Nederlands

Cicero consultants : een scenario

H.J.A. Hofland (auteur), Christine Haegeman (verteller)
De nieuwe roman van Hofland, de tegenhanger van het ingenieuze De Alibicentrale, is het verhaal van de slimme en energieke Jakob die, samen met zijn vriend Roen, Cicero Consultants opricht: een bureau 'voor al uw toespraken'. Vanaf dat moment begint een wervelstorm van gebeurtenissen.
Titel
Cicero consultants : een scenario
Auteur
H.J.A. Hofland
Verteller
Christine Haegeman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
3:57
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De in 1999 tot Nederlands journalist van de twintigste eeuw uitgeroepen auteur (1927) ruimt binnen zijn omvangrijke oeuvre af en toe een plaatsje in voor een roman, o.a. ‘De Alibicentrale’ (1990) en ‘Man van zijn eeuw’ (1993). Nu niet de oprichting van een alibicentrale, maar van ‘waarheidsbureau’ Cicero Consultants, waar men zijn ultieme redevoering kan kopen, en waar Jakob Daader de scepter zwaait samen met de wat minder uit de verf komende Roen Trapstra. CC heeft twee klanten die elkaars bloed wel kunnen drinken: een anarchistische populist en een corrupte ondernemer, die Daader via enig speurwerk op ingenieuze wijze tegen elkaar uitspeelt door ze elkaars waarheid te laten onthullen. Het plot bevat alle ingrediënten voor een spannende roman, en is met veel plezier geschreven én te lezen. Het onthult iets van politiek en maatschappij (een diagnose van de windhandel in woorden), maar – wat nog boeiender – ook veel van de persoon achter de grote schrijver Hofland (Cicero!). Een hilari…Lees verder

Over H.J.A. Hofland

CC BY 3.0 - Foto van/door Georg J.Groenveld

Hendrik Johannes Adrianus (Henk) Hofland (Rotterdam, 20 juli 1927 – Amsterdam, 21 juni 2016) was een Nederlandse journalist, columnist, essayist, romancier en schrijver. Hij ontving de P.C. Hooft-prijs 2011 en werd in 1999 door zijn collega's uitgeroepen tot dé Nederlandse journalist van de twintigste eeuw. Hij schreef onder de naam H.J.A. Hofland, evenals onder de pseudoniemen S. (Samuel) Montag, K. van Hippel, H.W.S. Wuster en (eenmalig) Gronk.

Biografie

Hofland werd geboren aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Hij was enig kind. Zijn vader (Hendrik Johannes Hofland * 1894) was marineofficier en later directeur van de Steenkolen Handels Vereeniging. Zijn lagereschooltijd bracht hij door op de Kralingse School. Als 12-jarige maakte hij het bombardement op Rotterdam van nabij mee. Twee schooljaren zat hij op het Rotterdamsch Lyceum en daarna op de Libanon hbs.

In september 1946 ging hij studeren aan het toen net opgeric…Lees verder op Wikipedia

Suggesties