Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Psycholoog Sebastian Bergman wordt ingeschakeld als vlak na elkaar drie moorden zijn gepleegd in de Zweedse stad Karlshamn.
Titel
De oogst
Auteur
Hjorth Rosenfeldt
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Som man sår
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021
415 p.
Aantekening
Hjorth Rosenfeldt is een pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt
ISBN
9789403108612 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als vlak na elkaar drie moorden zijn gepleegd in de Zweedse stad Karlshamn staat Vanja Lithner, chef van de afdeling Moordzaken van de Nationale Recherche met haar medewerkers onder grote druk. Daarom vraagt ze psycholoog Sebastian Bergman om hulp. De lastige, egoïstische Bergman is heel goed in zijn vak, maar is minder gaan werken om meer tijd voor andere dingen te hebben. Toch zegt hij ja. Wat de slachtoffers met elkaar gemeen hebben is dat ze alle drie zijn verdacht van misdrijven, maar niet veroordeeld. Blijkbaar wil iemand wraak nemen. Een nieuwe moord lijkt dat weer tegen te spreken, maar opeens komt Bergman tot een wel heel schokkend inzicht. De Zweedse filmproducent (1963) en de scenarioschrijver (1964) schreven samen de succesvolle Bergman kronieken, waarvan dit het goed vertaalde zevende deel* is. Dat is heel spannend door een uitstekend opgebouwde plot, met heel menselijke, herkenbare hoofdpersonen als Vanja en Sebastian, steeds nieuwe, vaak verrassende, soms wat minder ove…Lees verder

Over Hjorth Rosenfeldt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Hjorth Rosenfeldt is het Zweeds auteursduo Hans Rosenfeldt (1964) en Michael Hjorth (1963). Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjort is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij.

Onder de naam Hjorth Rosenfeldt schreven zij de thrillerserie De Bergmankronieken. Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde (2010).

Bibliografie

  • 2010: De fördolda (nl: Wat verborgen is)
  • 2011: Lärjungen (nl: De discipel)
  • 2012: Fjällgraven (nl: Het familiegraf)
  • 2014: Den stumma flickan (nl: Het stille meisje)
  • 2016: De underkända (nl: De test)
  • 2018: En högre rättvisa (nl: Het oordeel)
  • 2021: Som man sår (nl: De oogst)
Lees verder op Wikipedia

Suggesties