Een jong echtpaar uit West-Virginia vertrekt in 1935 in een oude auto naar Orlando met hun alligator Albert om daar voor hem een nieuw thuis te zoeken.
Titel
Albert moet naar huis / Homer Hickam
Auteur
Homer H. Hickam (jr)
Vertaler
Erica van Rijsewijk
Verteller
Filip Brabant  (inlezer) Pol Cuvelier  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Carrying Albert home
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
14:43
Oorspr. uitgever
HarperCollins
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man Een jong echtpaar uit West-Virginia vertrekt in 1935 in een oude auto naar Orlando met hun alligator Albert om daar voor hem een nieuw thuis te zoeken.

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

West-Virginia 1935: mijnwerker Homer Hickam en zijn vrouw Elsie vertrekken in hun oude Buick voor een lange reis naar Orlando. Aanleiding is alligator Albert die ze klein als huwelijkscadeau kregen van een oude vriend van Elsie uit Orlando. Albert is nu groter geworden, reden voor Homer om Elsie te laten kiezen: Albert het huis uit of hij. Albert reist in een oude badkuip op de Buick met als verstekeling een haan zonder naam. Op hun tocht maken ze veel mee. Zo raken ze betrokken bij een bankoverval en bij smokkelaars, lijden schipbreuk, krijgen een rol in een junglefilm en komen terecht in een orkaan. Aangekomen in Orlando is er onzekerheid over de nieuwe thuisplek van Albert. Het geheel is een mooi familie-epos, een mengeling van feiten en fictie maar ook een zoektocht van Homer en Elsie naar wie ze werkelijk zijn. Het verhaal is geschreven door een zoon van het echtpaar. Zijn verbindende stukjes tussen de hoofdstukken zijn weergegeven in een ander lettertype. Achter in het boek oude…Lees verder