Dvd
Engels

Gentlemen prefer blondes

Howard Hawks (regisseur), Anita Loos (naar het werk van), Leigh Harline (componist)
Muzikale komedie over twee showgirls uit Little Rock die vastbesloten zijn een voordelig huwelijk te sluiten.
Titel
Gentlemen prefer blondes
Regisseur
Howard Hawks
Naar het werk van
Anita Loos
Componist
Leigh Harline Lionel Newman Hal Schaefer 1925-2012 Herbert W. Spencer
Acteur
Jane Russell Marilyn Monroe 1926-1962 Charles Coburn
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1953
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans
EAN
8712626020608

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een muzikale komedie uit 1953 van Howard Hawkes (Rio Lobo; To have and have not) met in de hoofdrollen Jane Russell en Marilyn Monroe, beide aan het begin van hun grote bekendheid, en verder onder meer Charles Coburn en Elliott Reid. Het verhaal is gebaseerd op de Broadwaymusical uit 1949. Lorelei Lee en Dorothy Shaw zijn showgirls in Little Rock, Arkansas, en beste vriendinnen. Lorelei is verloofd met miljonairszoon Gus Esmond, maar zijn vader doet er alles aan om hun huwelijk te verhinderen, wat tot veel verwikkelingen leidt. Een film met veel grappen en muziek, het bekendste liedje is 'Diamonds are a girl's best friend', gezongen door Monroe. Cinema.nl (i) geeft 4 1/2 (van 5) sterren voor een 'plezierige muzikale komedie' met een toprol voor Monroe, een prima komische rol van Russell en een puik verhaal. Met extra's.

Over Howard Hawks

Howard Winchester Hawks (Goshen, 30 mei 1896 – Palm Springs, 26 december 1977) was een Amerikaans filmregisseur, -producent en scenarioschrijver. Hij was een veelzijdig regisseur, die films maakte in verscheidene genres, waaronder komedies, westerns, gangsterfilms, musicals en zelfs sciencefictionfilms. Veel van deze films groeiden later uit tot klassiekers.

De meeste van zijn films bevatten een energieke, vaak gedeeltelijk overlappende dialoog. Ook staat hij bekend om de nuchtere "no-nonsense" manier waarop hij aankeek naar films. Een goede film bevat volgens hem "drie goede scènes, geen slechte". Voor veel van zijn films schreef hij zelf het scenario, maar hij wist zich ook te omringen met een aantal van de grootste scenarioschrijvers van zijn tijd, waaronder William Faulkner en Ben Hecht. Een belangrijk thema in zijn films is samenwerken en vriendschap onder mannen.

Alhoewel Hawks tegenwoordig wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van zijn …Lees verder op Wikipedia