Het jaar van de slang

Hugo Luijten (auteur), Guy Brewee (verteller)
Na een moord in de Antwerpse haven wordt een aanwijzing gevonden die hoofdinspecteur Cools op het spoor brengt van milieuactivisten die de stad terroriseren met protestacties die hoe langer hoe meer escaleren naar geweld.
Titel
Het jaar van de slang
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Verteller
Guy Brewee  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
16:35
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij een gruwelijke moord in een verlaten gebied van de Antwerpse haven wordt een aanwijzing gevonden die leidt naar twaalf milieuactivisten die de stad terroriseren met protestacties die hoe langer hoe meer escaleren naar geweld. Na nog een moord eisen ze zelfs de twee misdrijven op. Is het hen te doen om de milieubeweging te discrediteren, om het land te ontwrichten of hebben ze een andere verborgen agenda? Hoofdinspecteur Cools, een ongeleid projectiel dat lak heeft aan regels en reglementen maar wel successen behaalt, en zijn team hebben al vlug een verdachte in het vizier, maar die beweert undercover te opereren in opdracht van de binnenlandse veiligheidsdienst, maar daar lijken ze niet veel zin te hebben mee te werken. Deze thriller begint sterk, maar vervalt dan weer in een terugkerende fout van deze Antwerpse auteur (1969): te breedsprakig, te veel uitweidingen en te veel dialogen om de vaart in het verhaal te houden. Anderzijds zijn het juist die spitse, soms grove maar altijd…Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties