Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Offer voor een verloren zaak

Hugo Luijten (auteur)

Offer voor een verloren zaak

Een soldaat meldt zich in 1914 vrijwillig aan bij het Duitse leger om problemen in zijn geboortedorp te ontvluchten, maar de burgemeester heeft andere plannen.
Titel
Offer voor een verloren zaak
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Andere uitgaves
416 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789044354782 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een soldaat meldt zich in 1914 vrijwillig aan bij het Duitse leger om problemen in zijn geboortedorp te ontvluchten, maar de burgemeester heeft andere plannen. Deze debuutroman kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Een bidprentje van een verre voorouder uit Duitsland die in de Eerste Wereldoorlog is gesneuveld, wekt de interesse van historicus-auteur Hugo Luijten (1969). Hij gaat graven in het verleden. De opbrengst van zijn speurwerk voegt hij bij zijn rijke fantasie en het resultaat is een zeer lezenswaardige, historisch goed gedocumenteerde oorlogsroman. Daarbij beschikt de schrijver over een vaardige pen. Zijn personages komen tot leven en ook al blijf je de toeschouwer die naar een – soms bloederige – film zit te kijken, je voelt mee met de hoofdpersoon en je moet soms 'grimlachen' om de onnozele halzen in het verhaal. Toegegeven, de plot waar het verhaal op steunt is dun en voorspelbaar, maar het is vooral de levensechte manier waarop de auteur zijn personages aan de lezer …Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia