Ramkraak : thriller

Hugo Luijten (auteur)
+1
Ramkraak : thriller
×
Ramkraak : thriller Ramkraak : thriller

Ramkraak : thriller

In de reeks:
Genre:
Wanneer een undercoveragent spoorloos verdwijnt, moet Bob Lemmens, bekend van de tv-serie Undercover, een bende plofkrakers oprollen.
Titel
Ramkraak : thriller
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
227 p.
Aantekening
Gebaseerd op de tv-serie Undercover
ISBN
9789401480727 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Undercoveragent Bob Lemmens, bekend van de tv-serie Undercover, wordt, zeer tegen zijn zin, door zijn superieuren uit het veld gehaald. Hij krijgt een andere taak: contactcoördinator van een collega-infiltrant. Kerim Yildiz is zijn schuilnaam. Yildiz moet infiltreren in een bende die plofkraken pleegt in de grensstreek van Nederland, Duitsland en België; Bob Lemmens moet hem daarbij aansturen. Een simpele klus zo lijkt het aanvankelijk. Dat verandert helemaal wanneer de infiltrant spoorloos verdwijnt in de Limburgse grensstreek. Is hij dood? Of overgelopen? Intussen volgen de plofkraken elkaar op en worden steeds gewelddadiger. Ook bij de politie vallen er slachtoffers. Voor Bob zit er niets anders op dan zelf undercover te gaan, op zoek naar Yildiz en te proberen de plofkraakbende op te rollen. Ook Bob en zijn gezin komen daarbij in gevaar. Een verhaal vol vaart, met een flinke scheut geweld, waarbij de spanning tot het einde wordt volgehouden. De humoristische ondertoon houdt het ge…Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia