Een brand in een bioscoop in Antwerpen is de start van een reeks aanslagen.
Titel
Verast
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Verteller
Wendy Fiers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
12:36
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Commissaris Stef Cools moet een brand in een Antwerpse bioscoop onderzoeken, waarbij tientallen doden zijn gevallen. Het is al snel duidelijk dat het hier om een misdaad gaat, maar niet wat het doel is. Eerst wordt gedacht dat een wapenhandelaar die in het publiek zat de aanleiding was. Maar dan neemt de brandstichter telefonisch contact op met Cools en laat hij doorschemeren dat er een racistisch motief aan ten grondslag ligt. En het zal niet bij deze ene aanslag blijven. Thrillerdebuut van de auteur (1969) dat aanvankelijk een evenwichtige opbouw in de plot lijkt te hebben, maar gaandeweg ontspoort. Een misdadiger die in een druk café ongezien de deur van een rookhok met tiensecondelijm kan dichtplakken? Wat klaarblijkelijk direct zo goed werkt, dat een stel in paniek geraakte mensen niet in staat is om de deur open te gooien? Voor de mee speurende lezer wordt pas op het eind een aanwijzing gegeven voor de dader, waarna de onwaarschijnlijke ontknoping volgt. Vlaams taalgebruik in de…Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties