Boek
Nederlands

Dag Sinterklaas

Hugo Matthysen (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Dag Sinterklaas
×
Dag Sinterklaas Dag Sinterklaas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bart wil alles weten over de Sint. Hij gaat een paar dagen bij Sint en Piet logeren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Dag Sinterklaas
Auteur
Hugo Matthysen
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2007 | Andere uitgaven
64 p. : ill.
ISBN
9789044320480 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bart wil alles over de Sint weten. Zijn pantoffels vertellen hem hoe hij bij het huis van Sinterklaas moet komen. Hij blijft er drie nachten slapen en komt heel veel aan de weet over deze man en z'n hulpje. Twee delen in een boek, uitgegeven naar aanleiding van de bekroonde televisieserie 'Dag Sinterklaas'. In het eerste deel ontmoet Bart Sint en Piet voor het eerst in hun huis. Hij komt te weten hoe het paard heet, dat Sint ook wel eens chagrijnig is, dat hij slecht tegen kritiek kan, dat hij chique woorden gebruikt en dat hij heel soms een sigaartje rookt. In het tweede deel gaat hij voor de tweede keer op bezoek en ziet hij hoe ziek Sint wordt als deze een brief leest waarin een meisje zegt dat Sint niet bestaat, hoe hij een inbreker oppakt en waarom ze een 'daken-kaart' gebruiken. Heerlijk, vlot geschreven, humoristisch voorleesboek met goed passende zwart-witillustraties, verschillend in grootte. Vanaf ca. 5 jaar.

Dag Sinterklaas

Wie herinnert zich de serie 'Dag Sinterklaas' niet meer? In de reeks gaat Bart Peeters op ontdekkingstocht doorheen de wereld van de enige echte Sinterklaas. Hij komt achter de naam van het paard van Sinterklaas, en waarom die eigenlijk Slechtweervandaag heet, hij ontdekt op welke bizarre manier de Sint het liefst in bad gaat en hoeveel ruzie de Sint en zijn hoofdpiet maken. Het boek is eigenlijk een spinoff van de tv-reeks en voegt inhoudelijk weinig nieuws toe. Je moet al een specialist zijn in de inhoud van de tv-reeks om nieuwe elementen te ontdekken. Ook in het boek heet het hoofdpersonage Bart, maar het figuurtje is op de illustraties een soort gekrompen versie van de originele Bart Peeters. Ondanks het feit dat het een kleine Bart is, vertoont dit figuurtje gelijkenissen met de originele presentator, waarvoor mijn complimenten aan de illustratrice.
De prenten van Marjan Van Den Berghe zijn echt geslaagd. Ze zijn gemaakt in aquarel, in alle mogelijke tinten blauw en omlijn…Lees verder

Over Hugo Matthysen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Hugo F. M. Matthysen (Ekeren, 30 januari 1956) is een Belgische zanger, gitarist, columnist, schrijver, gediplomeerd filosoof en acteur.

Biografie

Matthysen studeerde filosofie aan UFSIA in Antwerpen en studeerde af eind jaren 70 in Leuven.

In 1978 speelde hij samen met Bart Peeters en Jan Leyers in de coverband Beri Beri.

In 1984 verscheen hij regelmatig met Bart Peeters en Marcel Vanthilt in Peeters' programma Villa Tempo als De Hermannen. De Hermannen waren drie figuren met zonnebril, blonde pruik en in zwarte jas met daaronder een witte trui getooid, waarmee ze doelbewust op de Duitse zanger Heino leken. Ze speelden absurde sketches. Met The Yéh-Yéhs bracht hij in 1986 een single uit.

Matthysen begon nu ook stukken voor het blad Humo te schrijven, anno 2022 schrijft hij voor het blad nog steeds columns. Hij richtte begin jaren ook een humoristische rockgroep op, genaamd Hugo Matthysen en De Bomen, en had…Lees verder op Wikipedia