Dvd
Engels

Weeds. Het complete zevende seizoen

Hunter Parrish (acteur), Alexander Gould (acteur), Kevin Nealon (acteur)
Na haar vervroegde vrijlating gaat Nancy naar Manhattan, waar ze terecht komt in een instelling voor ex-gedetineerden om te re-integreren in de maatschappij. Intussen blijft ze in marihuana handelen.
Onderwerp
Drugshandel
Titel
Weeds. Het complete zevende seizoen
Acteur
Hunter Parrish Alexander Gould Kevin Nealon Mary-Louise Parker
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2014
3 dvd-video's
Speelduur
339 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a.
EAN
8712609652451

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze zwarte komedie is Nancy Botwin (Mary-Louise Parker). In de zevende serie gaat Nancy na haar vervroegde vrijlating naar Manhattan. Daar komt ze terecht in een instelling voor ex-gedetineerden om te re-integreren in de maatschappij. De serie is gemaakt voor de Amerikaanse betaaltelevisie en kan daardoor meer controversiële onderwerpen behandelen, in dit geval naast softdrugsgebruik ook racisme, homoseksualiteit en tienerseks. Parker kreeg een Golden Globe (2006) en een Emmy Award voor 'Beste actrice'. Ron Rijghard (NRC 23-10-'09) gaf 4 (van 5) balletjes voor seizoen 4: (…) 'Hoofdrolspeelster Mary-Louise Parker is het sprankelend middelpunt, even overtuigend de kwetsbare moeder als de zelfbewuste vrouw, en Elizabeth Perkins doet niet voor haar onder als losgeslagen, destructieve vriendin. Geestiger en gekker krijg je het niet gauw.’ Bevat 13 afleveringen (2011).

Over Hunter Parrish

CC BY 2.0 - Foto van/door Greg Hernandez at https://www.flickr.com/photos/greginhollywood/

Hunter Parrish (Richmond, 13 mei 1987) is een Amerikaans acteur. Hij werd in zowel 2007 als 2009 genomineerd voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de televisieserie Weeds. Daarin speelde Parrish van 2005 tot en met 2012 Silas Botwin. Hij maakte zijn filmdebuut in 2004, als Lance in de komedie Sleepover.

Filmografie

*Exclusief televisiefilms

  • Still Alice (2014)
  • Gone (2012)
  • The Space Between (2010)
  • It's Complicated (2009)
  • Paper Man (2009)
  • 17 Again (2009)
  • Freedom Writers (2007)
  • RV (2006)
  • Down in the Valley (2005)
  • Steal Me (2005)
  • Sleepover (2004)

Televisieseries

*Exclusief eenmalige verschijningen

Suggesties