Boek
Nederlands

Fear and loathing in Las Vegas

Hunter S. Thompson (auteur), Guido Golüke (vertaler)
Een drugsverslaafde sportjournalist is in de gokstad Las Vegas voor het verslaan van een motorrace, maar wordt erg afgeleid door geestverruimende middelen en bizarre ervaringen.
Titel
Fear and loathing in Las Vegas
Auteur
Hunter S. Thompson
Vertaler
Guido Golüke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fear and loathing in Las Vegas : a savage journey to the heart of the American dream
Parallele titel
Angst en walging in Las Vegas
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2012 | Andere uitgaves
222 p. : ill.
Aantekening
Herziene vertaling
ISBN
9789048812370 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave van de in 1971 in Amerika verschenen klassieker, tevens in 1998 verfilmd door Terry Gilliam (ex-Monty Python), met Johnny Depp in de hoofdrol. De uitstekende vertaling van de eerste Nederlandse uitgave van 1974 heeft nog niets aan kracht ingeboet. Een onnavolgbaar hilarisch verslag van een van drugs en alcohol overlopend weekend in Las Vegas. De extreme jounalist Raoul Duke (het alter ego van de auteur) en zijn niet minder uitzinnige advocaat Dr. Gonzo belanden er, met als oorspronkelijke opdracht een reportage te schrijven over een motorrace in de woestijn. Het excessieve gebruik van geestverruimers doet hen echter een reeks andere ongelooflijke avonturen beleven, die hier zijn neergelegd in een vlijmscherp memoriam van de jaren zeventig. Het definitieve einde van de Amerikaanse droom op onnavolgbaar knappe wijze, beeldend en droogkomisch geschreven. De oorspronkelijke illustraties van Ralph Steadman zijn gehandhaafd. Opvallend omslag met afbeelding van het psychedelische …Lees verder

Over Hunter S. Thompson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fuck (film) director Steve Anderson (director) is the sole owner of the exclusive copyright of the image.

Hunter Stockton Thompson (Louisville, 18 juli 1937 – Woody Creek, (Colorado), 20 februari 2005) was een Amerikaanse journalist en schrijver die zich onder andere bediende van het pseudoniem Raoul Duke. Hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de New Journalism; zelf noemde hij het gonzojournalistiek.

Biografie

Thompson werd geboren te Louisville (Kentucky). Hij groeide op in de Cherokee Triangle buurt in de Highlands en ging naar Louisville Male High School. Zijn ouders, Jack (overleden in 1952) en Virginia (overleden in 1999), trouwden in 1935. Door de dood van Jack werden hun drie zoons: Hunter, Davison en James opgevoed door hun moeder, een alcoholiste. Thompsons moeilijke jeugd en de invloed hiervan op zijn gedrag en de ontwikkeling van zijn misantrope wereldbeeld hebben weinig noemenswaardige literaire aandacht gehad.

Na vroege aanrakingen met de politie, waaronder een arrestatie in 1956 voor een o…Lees verder op Wikipedia