Dvd
Nederlands

Flikken Rotterdam. Seizoen 3

Huub Stapel (acteur), Mark Van Eeuwen (acteur), Cees Geel (acteur)
In Rotterdam krijgen officier van justitie Hein Berg en het rechercheteam van de politie te maken met levensgevaarlijke zaken.
Titel
Flikken Rotterdam. Seizoen 3
Acteur
Huub Stapel Mark Van Eeuwen Cees Geel Maartje van de Wetering
Componist
Laurens Goedhart Fons Merkies
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, [2019]
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718274545494

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 3 van een spin-off van het succesvolle 'Flikken Maastricht', bedacht door mede-scenarioschrijver en mede-regisseur Victor Reinier. Een team van politiemensen lost per aflevering een aantal zaken op en ondertussen leert de kijker de privé-situaties van de personages beter kennen. De serie is donkerder en spannender dan het origineel. In de hoofdrollen onder meer Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering en Cees Geel. De dood van Ben Slachter (Peter Paul Muller) aan het eind van seizoen 2 en zijn verraad van zijn collega’s heeft diepe sporen nagelaten bij de teamleden. Eén van de rechercheurs heeft overplaatsing aangevraagd en nieuwe collega Noucha van Vliet (Ortál Vriend) komt het team versterken. Ze krijgen te maken met zaken als een drugsdeal, hangjongeren, een bendeoorlog, de overval op een restaurant en de moord op de directeur van een liefdadigheidsinstelling. Tien afleveringen.

Over Huub Stapel

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel (Tegelen, 2 december 1954) is een Nederlandse acteur. Hij werd bekend door de films De lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas.

Carrière

Nadat Stapel de mavo had afgerond begon hij te werken als glazenwasser en automonteur. Hij had hiernaast een jaar amateurtoneel gedaan. Voor de toneelacademie Maastricht werd hij afgewezen wegens gebrek aan talent. Toen is hij in Rijswijk spellessen gaan volgen, waardoor hij na een jaar wel werd toegelaten tot de academie in Amsterdam. Eind 1975, toen zijn vader overleed, is hij weer in Tegelen gaan wonen en heeft hij zijn opleiding in Maastricht afgemaakt. Hij was de eerste student, die afstudeerde met twee diploma's, het docenten- en het acteursdiploma. In zijn studiejaren kreeg hij contact met Guus Hermes, die hem vroeg voor de hoofdrol in het toneelstuk Harold and Ma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties