Blad­muziek
Engels

Jethro Tull flute solos

Ian Anderson (muziek), Jeff Rona (bewerker)
Titel
Jethro Tull flute solos
Muziek
Ian Anderson
Bewerker
Jeff Rona
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard, [2006]
48 p.
Aantekening
Bezetting: dwarsfluit
ISBN
1423409779 (paperback)
Plaatsingssuggestie
789.42 (SISO) Instrumenten bespelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat 18 uitgeschreven solo's die zijn uitgevoerd door Ian Anderson, fluitist van de Britse band Jethro Tull. De band is opgericht in 1968 en Anderson omschrijft de muziek en de stijl van zijn band als volgt: "We zijn door de jaren heen alles voor iedereen geweest. We begonnen als een little old blues band, werden een blues-rock band, en een progressieve rock band; een hardrock band; een heavy metal band waar we zelfs eens een Grammy voor wonnen. Art rock, folkrock; alle soorten fucking rock, echt waar... Hoe je het ook wilt noemen, het is redelijk amusant om te doen." Een enorme uitdaging voor de gevorderde fluitist. Graad 4 - 5. 48 blz. Hal Leonard HL00672547.

Over Ian Anderson

Ian Scott Anderson (Dunfermline, 10 augustus 1947) is een Schotse zanger, multi-instrumentalist, songwriter en boegbeeld van de Britse progressieve rockband Jethro Tull.

Vooral zijn podiumact heeft een cultstatus bereikt: fluitend als een ooievaar staande op één been in middeleeuwse Schotse kledij inclusief braguette, baard en een wilde bos haar. Als een manische minstreel met uitpuilende ogen beent de zanger over het podium: hijgend, schreeuwend, jodelend. De bos haar is in de loop der tijd overigens verruild voor een bandana.

Biografie

Anderson is geboren in het Schotse Dunfirmline als zoon van James en Irene Anderson, waar zijn vader aan het hoofd stond van zijn familiebedrijf RSA Boiler Fluid Company. Anderson heeft twee oudere broers - Robin (1930) en Alistair (1935). Na drie jaar verhuisden ze naar de hoofdstad Edinburgh, een invloed die zijn leven lang door zal klinken. Hij ging als kind naar de Roseb…Lees verder op Wikipedia