Als de Britse geheim agent James Bond het aan de speeltafel op moet nemen tegen een Russische spion, ervaart hij dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.
Titel
Casino Royale
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Inleider
Alan Judd
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2012 | Andere uitgaves
XIX, 229 p.
ISBN
9780099576853 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Russische spion, wiens levenswijze zijn financiële draagkracht te boven gaat, valt in ongenade bij zijn superieuren. Zijn voornemen de zaak te redden met hoog spel aan de baccarat-tafel bereikt ook de Britse contraspionage, die James Bond er op uit stuurt om als tegenspeler te fungeren. Het geluk is met '007', maar dan ervaart Bond dat een kat in het nauw vreemde sprongen maakt. Vlot geschreven, intrigerend verhaal, waarin Fleming voor de nodige onvoorziene ontwikkelingen zorgt; met dit eerste Bond-verhaal levert de auteur het bewijs van zijn inventiviteit. Paperback met grote letter.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties