Boek
Engels

Diamonds are forever

Ian Fleming (auteur)
James Bond moet erachter zien te komen op welke manier er telkens grote partijen diamanten uit uiterst goed beveiligde diamantmijnen gesmokkeld worden. Met opdrachten en twee cd's.
Titel
Diamonds are forever
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Engels
Uitgever
New York: Penguin, 2003
229 p.
ISBN
0-14-200205-4

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

James Bond moet gevaarlijke diamantensmokkelaars in de gaten houden, die onder leiding staan van de Amerikaanse maffia. Gelukkig krijgt hij hulp van de mooie Tiffany Chase. Deze ingekorte en bewerkte versie van het bekende 007-verhaal is naast het versimpelde Engels ook nog voorzien van een extra verklarende woordenlijst en opdrachten in begrijpend lezen, grammatica en vocabulaire voor leerlingen om te maken aan de hand van het verhaal. Het bevat stijve zwart-witillustraties. Op de twee bijgevoegde audio-cd's zijn de verhalen in een rustig tempo met duidelijke articulatie ingesproken. De tekst is in een groot duidelijk lettertype gedrukt en voorzien van illustraties. Na twee jaar Engels onderwijs. Niveau: A2/B1, 1400 hoofdwoorden. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia