Boek
Nederlands

Diamonds are forever

Ian Fleming (auteur)
Agent 007 moet erachter zien te komen op welke manier er telkens grote partijen diamanten uit uiterst goed beveiligde diamantmijnen gesmokkeld worden.
Titel
Diamonds are forever
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Diamonds are forever
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2015 | Andere uitgaves
272 p.
Verschijningsdatum
02-11-2015
ISBN
9789089750174 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Agent 007 moet erachter zien te komen op welke manier er telkens grote partijen diamanten uit de uiterst goed beveiligde diamantmijnen in Zuid-Afrika gesmokkeld worden. Hij weet zich in te dringen in de bende en krijgt daar hulp van de beeldschone Tiffany Chase. Met veel knok- en schietwerk weet Bond elke moeilijke situatie het hoofd te bieden. Pocket met normale druk en smalle bindmarge.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia