Een Engelse geheim agent raakt in allerlei gruwelijke avonturen verzeild als hij op Jamaica moet controleren of de plaatselijke agent vrijwillig of onvrijwillig is verdwenen.
Titel
Dr. No
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Vertaler
John Vandenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Doctor No
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Publishers, 2015 | Andere uitgaves
286 p.
ISBN
9789089758101 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ondanks de bijzonder onwaarschijnlijke plot toch goed opgevoerde spanning in dit avontuur op het griezeleiland van de klassieke stapelgekke doctor-miljonair Dr. No. Zo pas medisch opgelapt van vorige belevenissen wordt Bond door zijn chef voor een 'zomervakantie' naar Jamaica gestuurd om en passant een onbetekenend klusje op te knappen. Hier blijkt onvoorstelbaar veel gruwelijks achter te zitten en de onverdelgbare 007 brengt er maar weer nét het verkreukelde leven af. Alles is er weer, de keiharde afrekeningsscènes, de sadistische trouvailles en het obligate mooie meisje, een nieuwe voor elke aflevering, steeds sexy en toegewijd, dat hem altijd krijgt maar nooit houdt.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia