Goldfinger

Ian Fleming (auteur)
In de reeks:
Een geniale misdadiger tracht de helft van de wereldgoudvoorraad te bemachtigen, maar James Bond dreigt roet in het eten te gooien.
Titel
Goldfinger
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Goldfinger
Editie
2e dr.
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2004 | Andere uitgaves
299 p.
ISBN
9041760075 9789041760074

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

James Bond ziet zich geplaatst tegenover de grootste criminele en politieke misdadiger ter wereld (een Rus). Deze maakt het de westerse wereld in het algemeen en James Bond in het bijzonder erg moeilijk. Door zijn moed en intelligentie weet Bond hem enkele keren te verslaan, maar menselijkerwijs moet James sneuvelen bij de beroving van Fort Knox, waar de Amerikaanse goudvoorraad de inzet is. Voor sportieve lezers bevat het boekje nog een attractie: een paar hoofdstukken worden gewijd aan een zeer gedetailleerd verslag van een golfwedstrijd met alle vaktermen die er bij horen en alle trucjes die niet mogen. Bond overleeft alle gevaren en tot slot duikt hij in bed met één van de bendeleiders die hij bestreed: een lesbienne, die hij van haar "afwijking" meteen geneest. Pocketeditie, kleine druk.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties