Boek
Engels

From Russia with love ; Dr No ; Goldfinger

Ian Fleming (auteur)

From Russia with love ; Dr No ; Goldfinger

In de reeks:
Drie verhalen over meesterspion James Bond.
Titel
From Russia with love ; Dr No ; Goldfinger
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2002
XIII, 624 p.
ISBN
0-14-118680-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Midden jaren vijftig, de Koude Oorlog woedt volop, verschenen deze drie James Bondverhalen. Deze geheim agent symboliseert in zijn strijd tegen het Kwade het verschil tussen het goede Westen en het onbetrouwbare, communistische Oosten. Bond omringt zich met de mooiste meisjes, zet zich af tegen bureaucratie en gaat in de clinch met de gemeenste vijanden. Actie, avontuur en spanning gaan hand in hand met de flegmatieke Engelse humor van de meest individualistische superspion aller tijden. Alleen de gadgets doen wat gedateerd aan, de rest is nog altijd even boeiend om te lezen. Vooral voor de mensen die de films gezien hebben. Paperback met een introductie door Christopher Hitchens (7 p.).

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties