From Russia with love

Ook verschenen als Veel liefs uit Moskou

Ian Fleming (auteur), Caspar Hendriks (vertaler)
+1
From Russia with love
×
From Russia with love From Russia with love

From Russia with love

Ook verschenen als Veel liefs uit Moskou

In de reeks:
Beschrijving van de werkwijze van de SMERSH, de Russische spionagedienst, die een knap vrouwelijk lid erop uitstuurt om een Engels meesterspion te verleiden en te vermoorden. Liefde geeft aan de zaak echter een heel andere wending.
Titel
From Russia with love
Ook verschenen als
Veel liefs uit Moskou
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Vertaler
Caspar Hendriks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
From Russia with love
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Publishers, 2015 | Andere uitgaves
303 p.
ISBN
9789089755803 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roman over spionage, volgens de inleiding gebaseerd op historische feiten. Een boeiend en wreed beeld van de werkwijze van de SMERSH, de Russische spionagedienst, die een knap vrouwelijk lid erop uitstuurt om een Engelse meesterspion te verleiden en te vermoorden. De liefde geeft aan de zaak echter een heel andere wending. Een van de bekendste James Bond-verhalen, dat in 1957 uitkwam en in 1963 werd verfilmd met Sean Connery in de hoofdrol. Opnieuw uitgegeven in 'De James Bond Collectie'. Volle bladspiegel.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia