Boek
Engels

You only live twice

Ian Fleming (auteur)

You only live twice

In de reeks:
James Bond ziet zich in Japan tegenover een oude Duitse vijand geplaatst, in wiens botanische tuin zich de gruwelijkste taferelen afspelen.
Titel
You only live twice
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Engels
Oorspr. titel
You only live twice
Uitgever
London: Vintage books, 2012 | Andere uitgaves
288 p.
ISBN
9780099576983 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Enkele maanden na de dood van zijn vrouw is de Britse geheim agent James Bond nog niet in opperbeste doen wanneer hij door M naar Japan wordt gestuurd om het op te nemen tegen Spectre, de organisatie van zijn grootste vijand. Hij weet zich wonderwel aan te passen aan de Japanse cultuur en gewoontes en geraakt stilaan uit het dal en op het spoor van zijn tegenstander. Twaalfde en laatste bij leven van Ian Fleming verschenen 007-verhaal. Misschien is dit wel zijn beste boek omdat net in dit laatste werk Flemings zorgen over zijn eigen gezondheid meer menselijke kantjes van onze superheld met zich meebrengen en hij aanvankelijk niet de superheld is die van hem gewoon waren. Blijft, na 45 jaar, knap om te lezen en het boek is, zoals het cliché het hier bevestigt, zeker beter dan de film. Paperback met duidelijke druk.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia