Boek
Nederlands

For your eyes only

Ian Fleming (auteur)
Vijf James Bond-verhalen.
Titel
For your eyes only
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
For your eyes only
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008 | Andere uitgaves
219 p.
ISBN
9789046112830

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met vijf James Bond-verhalen met sterk verschillende onderwerpen en kris-kras over de wereld gesitueerd. In sommige ervan speelt de beroemde agent 007 nauwelijks een rol, wat voor James Bond-fans een teleurstelling kan zijn. De levendige verteltrant houdt de spanning er toch wel in. Hier en daar slordige vertaling uit het Engels: sommige zinsneden zijn alleen begrijpelijk voor hen die kunnen 'terugvertalen'. Pocket met normale druk.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties