Boek
Nederlands

Spel van de draak

Ian Hamilton (auteur), Dieuwke Van der Veen (vertaler)
Een Chinees-Canadese forensisch accountant stuit bij haar onderzoek naar verdwenen miljoenen op een malafide goksite op het internet.
Titel
Spel van de draak
Auteur
Ian Hamilton 1946-
Vertaler
Dieuwke Van der Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The disciple of Las Vegas
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
301 p.
ISBN
9789024549115 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spel van de draak is de tweede roman uit Ian Hamiltons 'Ava Li'-serie die naar het Nederlands vertaald werd en is zo mogelijk nog beter dan de eerste. Ava Li is een forensisch accountant, wat inhoudt dat ze op zoek gaat naar verdwenen geld. Haar opdrachtgever is ‘oom’, een schimmige Chinees die vermoedelijk banden onderhoudt met de Chinese maffia. Ava Li is zelf ook van Chinese origine maar woont nu in Toronto, waar ze de beste leerlinge is van de Bak Mei verdedigingsschool.
In deze spannende thriller gaan ‘oom’ en Ava Li in opdracht van de Filippijnse handelsmagnaat Tommy Ordonez op zoek naar vijftig miljoen dollar die uit een Canadese zustermaatschappij, bestuurd door Ordonez’ broer, verdwenen zijn. Ordonez is aanvankelijk niet erg onder de indruk van Ava Li en kijkt haar bij haar onderzoek heel nauwkeurig op de vingers. Ava Li trekt zich hiervan echter maar weinig aan en volgt de geur van het geld via Las Vegas en Vancouver naar Londen, waar ze in de clinch raakt met ee…Lees verder
De jonge Chinees-Canadese Ava Li is forensisch accountant en wordt door de steenrijke Filippijnse Tommy Ordonez ingehuurd om erachter te komen waar de 50 miljoen dollar gebleven is die zijn broer – die de Canadese tak van het bedrijf leidt – nodig had voor de aankoop van een stuk grond in Canada. De broer zit thuis met een burn-out en wil niemand spreken. Via zijn dochter leidt het spoor naar een illegale pokerclub in Las Vegas. Deze tweede Avi Li thriller na 'Dans van de tijger'* wordt rustig opgebouwd door de verschillende karakters en het financiële probleem te introduceren. Als Li zelf op onderzoek gaat en met hulp van haar netwerk sleutelfiguren weet op te sporen, komt er spanning in het verhaal die gaandeweg oploopt als zij haar krachten moet meten met beruchte pokerspelers en niet terugdeinst voor geweld. Ondanks de vrouwelijke hoofdpersoon - foto op omslag - is dit ook voor mannelijke lezers een aantrekkelijke thriller. Normale druk.