Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Amsterdam

Ian McEwan (auteur)
Bij de crematie van een vriendin besluiten twee oude vrienden elkaar bij te staan bij het sterven, indien zij zelf niet meer in staat zullen zijn om over hun einde te beslissen.
Onderwerp
Vriendschap, Amsterdam
Titel
Amsterdam
Auteur
Ian McEwan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Amsterdam
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2008 | Andere uitgaves
183 p.
ISBN
9789061698500 (De Harmonie) 9789022322734 (Manteau)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de crematie van Molly Lane komen twee oude vrienden elkaar tegen: de bekende componist Clive Linley en Vernon Halliday, hoofdredacteur van een kwaliteitskrant. Beiden hebben een verhouding met Molly gehad en ze zijn geschokt door de totale aftakeling die hun vriendin heeft moeten meemaken. Ze spreken af elkaar te helpen om een dergelijk einde te voorkomen. Wat ze niet kunnen vermoeden, is dat Molly ook na haar dood hun beider leven blijft beïnvloeden. Linley heeft de opdracht gekregen een symfonie voor de eeuwwisseling te schrijven en Halliday zit met teruglopende verkoopcijfers van zijn krant. Hij krijgt foto's in handen van een minister, ook één van Molly's minnaars, in vrouwenkleding en besluit die, tegen het advies van Clive in, te plaatsen om in één klap de krant er bovenop te helpen. Het pakt echter anders uit en Vernon wordt ontslagen. Clive is door zijn geruzie met Vernon over de foto's plotseling zijn inspiratie kwijt en zijn compositie wordt een flop. De twee vriende…Lees verder

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia