Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De cementen tuin

Ian McEwan (auteur), Heleen Ten Holt (vertaler)
Omdat vier vaderloze kinderen bang zijn na de dood van hun moeder in een weeshuis te worden opgenomen, begraven zij haar in de kelder en verzwijgen dit voor de buitenwereld.
Titel
De cementen tuin
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Heleen Ten Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The cement garden
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2006 | Andere uitgaven
158 p.
ISBN
90-223-2117-7 90-6169-798-0 9789022321171 9789061697985

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ik-figuur, een 15-jarige jongen, beschrijft de gebeurtenissen die zich binnen een zomer afspelen in een gezin waar nooit iemand komt. De kinderen zijn elkaars enige gezelschap als vlak na elkaar de ouders sterven. Ze begraven eigenhandig de moeder in het cement dat voor de tuin bestemd was. Een vriend van de oudste dochter dringt hun bestaan binnen en ontdekt het geheim en de liefdesverhouding tussen zijn vriendin en haar broer. In de vorm van auto's met zwaailichten dringt de buitenwereld hun "realiteit" binnen. Deze navrante en ongeloofwaardige gebeurtenissen worden vanuit de ik-figuur als volkomen vanzelfsprekend beschreven en verlopen volgens een eigen wetmatigheid. Een knappe roman, ook verfilmd. Gebonden; kleine druk.

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia