Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Suikertand

Ian McEwan (auteur), Rien Verhoef (vertaler)
Een jonge vrouw met een voorliefde voor literatuur wordt in de jaren '70 van de 20e eeuw als lid van de Britse geheime dienst belast met het begeleiden van een veelbelovende schrijver.
Titel
Suikertand
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Rien Verhoef
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sweet tooth
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2016 | Andere uitgaven
398 p.
ISBN
9789041712189 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Begin jaren zeventig van de twintigste eeuw krijgt de jonge Serena een baan bij de Britse geheime dienst MI5. Omdat ze een hartstochtelijk lezeres is, wordt ze ingezet bij een cultureel project in het kader van de Koude Oorlog, waarbij de geheime dienst jonge journalisten en schrijvers steunt die blijk geven van een kritische houding tegenover het communisme. Serena dient de auteur T.H. Haley te werven, raakt geïntrigeerd door zijn werk en wordt verliefd op de man, waardoor ze in een onmogelijke situatie belandt. Wat begint als een Koude Oorlogsroman ontwikkelt zich tot een liefdesroman, een schets van het onrustige Engeland van de jaren zeventig van de twintigste eeuw en ten slotte tot een roman over schrijven en lezen en de kracht van verbeelding, met een bij dit laatste punt aansluitende grandioze ontknoping. Na een wat lange aanloop biedt de roman een spannend literair spel waarin McEwan op satirische wijze de tijdgeest schildert alsmede met enige spot een zelfportret in de figuur…Lees verder

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties