Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ziek van liefde

Ian McEwan (auteur), Rien Verhoef (vertaler)
Wanneer een Engelsman zijn hulp aanbiedt bij een ongeluk met een luchtballon, blijkt hij het onderwerp te zijn van een obsessieve passie van een medehelper.
Titel
Ziek van liefde
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Rien Verhoef
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Enduring love
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2015 | Andere uitgaves
287 p.
ISBN
9789041711694 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman uit 1997 van de Britse schrijver (1948) gaat niet alleen over een actueel verschijnsel, de stalker, maar wekt bovendien de indruk van een wetenschappelijk bestudeerd geval in romanvorm. Hoofdpersoon is een wetenschapsjournalist die betrokken raakt bij een dodelijk ongeval met een onbestuurbare ballon. Een van de zes mannen die te hulp schieten, wordt op slag verliefd op de journalist en achtervolgt hem vanaf dat moment; bovendien wil hij hem tot God brengen. Het verhaal is te dun om de roman een thriller te kunnen noemen en wordt verder wel erg aangedikt met wetenschappelijke en filosofische beschouwingen, waarvoor de schrijver kennelijk een voorkeur heeft, die hij met zijn hoofdpersoon deelt. Interessant is de roman voorzover hij de kettingreactie laat zien van een gebeurtenis die het hele leven van enkele personen kan ontwrichten. Verfilmd als 'Enduring Love'. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek