Boek
Nederlands

Van de bomen & het bos

Bomen en het bos zijn de thema's van deze verzameling gedichten van dertig bekende kinderdichters. Ze gaan bijvoorbeeld over bomen in de storm, kleine sparren, boomhutten, stambomen en slapen in de open lucht. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Poëzie, Gedichten

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gedichten over bomen en het bos, specifiek over o.a. slanke dennen, bomen in de storm, kleine sparren, boomhutten, stambomen en slapen in de open lucht. Dit is het thema van het twaalfde deel van het tijdschrift 'Dichter'; het elfde deel was 'Bewaard'* (2019). Ruim veertig gedichten zijn gemaakt door zo'n dertig bekende (kinder)dichters, onder wie Mieke van Hooft, Bette Westera en Ton Peters. De gedichten zijn verdeeld over zes hoofdstukken met titels als 'Slapen in een boom?', 'Een boom van een vent' en 'Bewaar de bomen'. De gedichten zijn zeer divers: er zijn korte en lange gedichten, gedichten op rijm en verhalende gedichten. Door de verscheidenheid aan gedichten en dichters varieert het taalgebruik. Sommige gedichten zijn goed te begrijpen voor kinderen, andere zijn tekstueel en/of inhoudelijk wat moeilijker. Ze staan in een rustig deel van een sfeervolle kleurenillustratie van (uiteraard!) een bos of bomen met o.a. vogels. Een mooi vormgegeven, verzorgd, fijn dichttijdschrift (ee…Lees verder

Over Ienne Biemans

Ienne Biemans (Heythuysen, 15 augustus 1944) is een Nederlandse auteur van kindergedichten. Er verschenen inmiddels twaalf titels van haar hand. Ik was de zee werd in 1990 bekroond met een Zilveren Griffel en voor Lang zul je leven kreeg ze in 1989 de Nienke van Hichtum-prijs.

Publicaties

  • 1985 - Mijn naam is Ka : ik denk dat ik besta (Querido) (met illustraties van Mance Post)
  • 1988 - Lang zul je leven : bakerrijmpjes (Querido) (met illustraties van Mance Post)
  • 1989 - Ik was de zee : bakerrijmpjes (Querido) (met illustraties van Margriet Heymans)
  • 1992 - Het Akke-Takke-kistje (Zwijsen) (met illustraties van Margriet Heymans)
  • 1993 - Jetje (Querido) (met illustraties van Margriet Heymans)
  • 1993 - Koning, Nar en Hartenvrouw (Utrechts Toneelschrijversproject) (met Harrie Geelen, Imme Dros, Veronica Hazelhoff, Lydia Rood, Koos Meinderts)
  • 2001 - Met mijn rechteroog dic…Lees verder op Wikipedia

Suggesties