Dvd

Iggy Pop (uitvoerder)
×
Post pop depression : Live at the Royal Albert Hall Post pop depression : Live at the Royal Albert Hall

Uitvoerder
Iggy Pop
Eagle Vision, 2016
1 dvd-video
CDR
JKD7435
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

Over Iggy Pop

CC BY 2.0 - Foto van/door Eddy BERTHIER from Brussels, Belgium

Iggy Pop, geboren als James Newell Osterberg jr. (Muskegon (Michigan), 21 april 1947), is een Amerikaanse rock- en punkzanger. Zijn eretitel is The Godfather of Punk.

Jeugd en The Stooges

Osterberg groeide op in een woonwagenkamp nabij Ann Arbor in Michigan. Zijn ouders waren conservatieve christenen. In de jaren 60 speelde hij als drummer in de bandjes The Iguanas en The Prime Movers. In 1967 richtte hij met gitarist Ron Asheton, drummer Scott Asheton en bassist Dave Alexander The Psychedelic Stooges op, later verkort tot The Stooges. Rond deze tijd nam hij de podiumnaam Iggy Pop aan. Hun gelijknamige debuutalbum verscheen in 1969, gevolgd door Fun house in 1970. Beide albums kenden tegenvallende verkoopcijfers. Nadat hun platencontract met Elektra werd opgezegd hield de groep het voor gezien.

In deze periode raakte Pop bevriend met David Bowie,…Lees verder op Wikipedia