Blad­muziek
Nederlands

Ik zing wanneer... : 68 liederen voor 55 +

Ik zing wanneer... : 68 liederen voor 55 +

Dit liedboek voor 55+-ers werd samengesteld door OKRA, trefpunt 55+, de grootste ouderenbeweging van Vlaanderen Een veelzijdig liedboek, met een handig formaat en geschikt voor koren en individuele muziekliefhebbers 68 meerstemmige en eenstemmige liederen, met tekst en muziek een bundeling van de beste 'oude' en 'nieuwe' liederen die door de OKRA-koren over het hele land worden gezongen: anderst
Onderwerp
Zang ; bladmuziek
Titel
Ik zing wanneer... : 68 liederen voor 55 +
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2006
167 p.
ISBN
90-209-6817-3
Plaatsingssuggestie
788 (SISO) Instrumenten bespelen ; Instrumenten bespelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze liedbundel werd samengesteld door zangers van OKRA - koren. OKRA is de nieuwe benaming voor de grootste ouderenbeweging van Vlaanderen en staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

De bundel bevat een grote verscheidenheid aan liederen: 'lofliedjes' in verschillende Europese talen, 'ontspanningsliedjes' voor bij pot en pint en 'vreemde liedjes' die de wereld binnen handbereik brengen. Ook Vlaamse klassiekers zoals 'Klokke Roeland' komen aan bod, naast liedjes als het wondermooie 'Laat ons een bloem...' en andere bekende meezingers. 'Bezinningsliedjes', zoals het 'Avondliedeke' van Alice Nahon, zorgen voor een poëtische sfeer. Tot slot vind je 'Canons' en andere korte nummertjes.

Het werk besluit met een alfabetisch gerangschikte lijst van alle 68 liederen, en vermeldt telkens de naam van de dichter en de componist. Alle liederen werden bovendien voorzien van een partituur.

[Maria Sys]
OKRA, trefpunt 55+ is de nieuwe benaming van de grootste ouderenbeweging in Vlaanderen. OKRA staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief. Zo'n 250 OKRA-koren luisteren bijeenkomsten van senioren, eucharistievieringen en feestelijke evenementen op. Deze liedbundel van/voor OKRA bevat 68 liederen, van diverse aard: traditionals uit verschillende landen (bv. 'Kumbaya', 'My Sarie Marais'), Vlaamse klassiekers (bv. 'Klokke Roeland'), liederen van Beethoven of Schubert, bekende chansons (bv. 'Ik zou wel eens willen weten' van Jules Decorte), canons, bezinningsliedjes etc. Overwegend liedjes in het Nederlands, maar ook Engelse en Spaanse, en een enkele keer in het Latijn of Oud-Slavisch. Het boek presenteert de partituur van het lied. Het ligt goed in de hand en de partituur wordt groot genoeg afgedrukt opdat het boek zo - zonder fotokopies te maken - kan gebruikt worden op repetities en optredens. Het alfabetische register vermeldt ook de auteurs en bronnen.