Strip
Nederlands

Cordelia tot op het bot

Ilah (auteur)
+1
Cordelia tot op het bot
×
Cordelia tot op het bot Cordelia tot op het bot

Cordelia tot op het bot

In de reeks:
Cordelia; 15
Eenpagina strips.
Titel
Cordelia tot op het bot
Auteur
Ilah
Taal
Nederlands
Uitgever
[Leuven]: Oogachtend, 2018
[64] p. : ill.
ISBN
9789492672100 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stripalbum van de hand van de bekende Vlaamse cartooniste Ilah (acroniem) over Cordelia, een stripkarakter dat al vaker, behalve in albums ook in Franse, Belgische en Nederlandse kranten en tijdschriften is verschenen. Het is een briljante, een-grap-per-dag serie rondom het alterego van de striptekenaar: een vrouw van middelbare leeftijd, met nog thuiswonende, grote kinderen en een man, die in dit deel een hondje krijgt. Dit hondje krijgt natuurlijk plots alle aandacht, wat meteen situaties in huis met zich meebrengt. Maar ook andere dagelijkse problematiek rondom liefde, relaties, seks, onzekerheid, uiterlijk, sociaal doen en het leven komt aan bod. Goede humor. De kleine en grote dingen des levens worden zeer treffend weergegeven. De strip zal voor velen (M én V) herkenbaar zijn. Ook qua taal aan te raden, want met prachtige Vlaamse uitdrukkingen ('Ik zie u graag'). In kenmerkende, losse tekenstijl, zonder kaders of achtergronden en met handgeschreven teksten. Afzonderlijk leesbaar …Lees verder

Over Ilah

Ilah (Leuven, 25 januari 1971), pseudoniem en acroniem van Inge Liesbeth Alfonsina Heremans, is een Vlaams cartooniste en stripauteur die vooral bekendstaat om haar reeks Cordelia.

Biografie

Ilah studeerde af aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in de richting toegepaste grafiek en haalde een masterdiploma filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Ilah bedacht haar personage, Cordelia, in 1996. Daarnaast verscheen in Flair haar reeks Mira en in De Morgen een tijd lang de reeks Claus en in Menzo later ook een nieuwe reeks, Ivan. Ze publiceerde onder meer in De Tijd, Knack, Flair, De Morgen, Menzo, Ad valvas, Frontaal Naakt.

Stijl

Haar cartoons draaien vooral rond herkenbare situaties tussen mannen en vrouwen. Typisch aan haar tekenstijl is dat zij geen gebruik maakt van te…Lees verder op Wikipedia