Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Graf DK62

Ilse De Keyzer (auteur)
+1
Graf DK62
×
Graf DK62 Graf DK62
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een beroemde egyptoloog onderneemt met vier studenten een studiereis naar het graf van Toetanchamon, waar nog lang niet alle ruimtes zijn onderzocht. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen. Worden ze achtervolgd door de vloek van Toetanchamon? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Graf DK62
Auteur
Ilse De Keyzer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
177 p.
ISBN
9789044831207 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De egyptoloog Bartolli onderneemt met vier studenten een studiereis naar het graf van Toetanchamon, waar nog lang niet alle ruimtes zijn onderzocht. Ze verwachten er veel van, maar helaas, de vloek van Toetanchamon achtervolgt hen. Een spannend uitgangspunt dat helaas niet goed is uitgewerkt voor de doelgroep. De studenten hebben bv. een meer dan gemiddelde belangstelling voor archeologie, die breedvoerig beschreven wordt. Jongeren haken waarschijnlijk af bij zinnen als: 'moderne technieken die aangewend konden worden om speculaties te bewijzen of te ontkrachten. Gesofisticeerde apparatuur kon ervoor zorgen …' Daarnaast zijn er voor Nederlandse lezers vreemde zinswendingen, bv. ‘Uitspraken … konden Bartolli immers in nauwe schoentjes brengen', die wellicht komen door de Vlaamse herkomst van de auteur? Tot slot: de ontknoping komt als een donderslag bij heldere hemel. Niet verrassend, maar een deceptie. Deze derde YA-roman van de auteur is niet zo geschikt voor de doelgroep: te oude p…Lees verder

Graf DK62

Stella is studente Egyptologie aan de universiteit van Leuven. Zij volgt op een dag een lezing van professor Bartolli, gewijd aan de ontdekking van een nieuwe ruimte achter de grafkamer van Toetanchamon. Tijdens deze lezing wordt er geloot en mogen er vier studenten met de professor naar Egypte om het graf van de farao te bezoeken. Stella, Adil, Christian en Steve zijn de gelukkigen.Uiteraard wordt er al snel gesproken over de bekende vloek van Toetanchamon: enkele archeologen die de graftombe wilden openen kwamen in verdachte en onverklaarbare omstandigheden om het leven.Kort voor haar vertrek ontvangt Stella met de post een vreemd beeldje van een cobra. Ze weet niet van wie het is of wat de afzender haar hiermee wil zeggen. Haar huisgenoot voorspelt met tarotkaarten ook nog eens weinig goeds en al vlug gebeurt er van alles… Steve sterft ten gevolge van een wespensteek, Adil moet met spoed opgenomen worden wegens ernstige longproblemen en ook …Lees verder

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman <…Lees verder op Wikipedia