Daisy
Nederlands

Het bord in de doos

Ilse De Keyzer (auteur), Lisette Vanhelmont (verteller)
+1
Het bord in de doos
×
Het bord in de doos Het bord in de doos
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op Halloweenavond leggen Katie, Hanna en Thomas contact met de geestenwereld. Vanaf dan wordt Hanna (13) ziek en vinden vreemde voorvallen plaats. Hanna wordt gewaarschuwd door de opgeroepen geest: gevaar dreigt.
Titel
Het bord in de doos
Auteur
Ilse De Keyzer
Verteller
Lisette Vanhelmont  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
3:12
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op Halloweenavond leggen drie vrienden contact met de geestenwereld. Vanaf dan wordt hoofdpersoon Hanna ziek en vinden vreemde voorvallen plaats. Hanna wordt gewaarschuwd door zowel de opgeroepen geest, als de moeder van haar vriendin: gevaar dreigt. Als een nerveuze vrouw in een naturalistische roman ziet Hanna haar noodlot tegemoet. Vrouw ja, want Hanna’s manier van denken en doen past niet bij een 13-jarig meisje. Een alwetende verteller is aan het woord, die herhaaldelijk toespelingen maakt op de onafwendbare slechte afloop. Het taalgebruik van deze verteller sluit evenmin aan bij de leeftijd van de hoofdpersoon én de doelgroep met zinnen als ‘Die vraag zou haar nachtrust duchtig verstoren’. De personages blijven vlak, de vertelling krijgt nergens diepgang. Wellicht dat enkel de spanning rondom de gebeurtenissen de lezer zullen boeien. Uiteindelijk is het alsof De Keyzer vlak voor het einde besloot dat het verhaal klaar is en om van alles af te zijn haar hoofdpersoon dood laat gaa…Lees verder

Het bord in de doos

Het verhaal speelt zich af tijdens het weekend van Halloween. Hanna woont samen met haar mama en haar zus Debbie. De avond voor Halloween gaat Hanna nog vlug een spijkerbroek kopen om naar het feestje van Katie te gaan. In de stad heerst een heel eigenaardige sfeer, iets waar Hanna helemaal niet van houdt. En in feite heeft ze ook niet veel zin om naar het feest te gaan, ze houdt helemaal niet van deze donkere, enge dagen. Ze haat Halloween en een gevoel van naderend onheil maakt zich van haar meester. Bij Katie zijn de ouders niet thuis, zodat ze enkel met hun drietjes zijn: Thomas, Katie en Hanna. Katie heeft een griezelspel waarmee ze contact probeert te maken met de geesten ... Eens terug thuis doen er zich allerlei onklaarbare gebeurtenissen voor.

Het boek heeft een heel eigenaardig einde: in het zwembad krijgt Hanna een duw, ze komt in het water terecht, een onzichtbare hand houdt haar onder water en trekt haar naar de bodem ...

Het verhaal kon me niet e…Lees verder

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman Harde noten. Als leerkrac…Lees verder op Wikipedia