Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Speed

Inez Van Loon (auteur)
+1
Speed
×
Speed Speed
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het nieuwe skatepark in de oude chocaladefabriek dreigt niet door te gaan. Levi en zijn vrienden zoeken een oplossing. Gelukkig wil Finn, een man die rondtrekt met zijn caravan en heel goed kan skaten, hen helpen. Vanaf c.a 12 jaar.
Onderwerp
Skateboarden
Titel
Speed
Auteur
Inez Van Loon
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
215 p.
ISBN
9789044821239 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is vakantie en de bouw van het nieuwe skatepark laat op zich wachten. Gelukkig hebben Levi en zjin vrienden een leeg zwembad ontdekt waar ze kunnen skaten.
De pool wordt dé plek, zeker als Finn opduikt, een rondreizende skater die op de camping logeert waar Joep en Kees werken. Samen bouwen ze een poolcorner die het skaten in het zwembad nog net wat spectaculair maakt.
Maar niet alles zit mee. Wanneer de vrienden de woonboot van zwerver Harry verven, gaat het mis. Jim en Jerry krijgen slaande ruzie en de verf spat in het rond. Harry, de beoogd beheerder van het nieuwe skatepark, is woedend en de dagen daarna is hij nergens te vinden. Als de vrienden dan ook nog op het gemeentehuis horen dat de toestellen voor het nieuwe skatepark te duur zijn, lijkt hun droom in duigen te vallen. Gelukkig duikt Harry na een paar dagen weer op en heeft Finn veel ervaring met het bouwen van obstacles. Onder zijn leiding nemen de skaters zelf het heft in handen en bou…Lees verder
Het is vakantie en Levi en zijn vrienden mogen van de wethouder ‘obstacles’ uitzoeken voor het skatepark dat in de oude chocoladefabriek zal worden gebouwd. Na hun vakantiewerk op de camping overleggen Levi en Joep met hun vrienden en gaan zij skaten in een nieuw ontdekte ‘pool’ bij de camping. Maar als de wethouder laat weten dat de gemeente geen geld heeft, moeten zij op zoek naar alternatieven. Gelukkig komen zij in de pool Finn tegen, een volwassen man die niet alleen heel goed kan skaten, maar ook nog eens heel erg handig is en vroeger zelf veel obstacles heeft gebouwd. Samen met hem proberen de jongens de oplossing voor het nieuwe skatepark te vinden. Vijfde deeltje in de serie ‘Skatewise’, vervolg op ‘Street’*, waarin het skaten van de vriendenclub van Levi centraal staat. In eenvoudige, populaire taal met korte zinnen en veel dialoog wordt het verhaal vanuit het perspectief van Levi verteld. Hoewel er weinig spanning in het verhaal zit, leest het vlot. Achterin is een lijst op…Lees verder