Boek
Nederlands

Gif in het bos

Inge Bergh (auteur), Valérie Magis (naar het werk van), Alain Péral (illustrator)
Wilde Smurf wordt ziek en Knutsel-Smurf wordt roze. Er zit gif in het water van de beek. Welke gemene tovenaar zit daar achter? AVI-M5, vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Smurfen, Vergif
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Gif in het bos
Auteur
Inge Bergh
Naar het werk van
Valérie Magis
Illustrator
Alain Péral
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le schtroumpf sauvage voit rouge
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789002259913 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wilde Smurf en de eekhoorns worden ziek van de muffins van Kok-Smurf. Knutsel-Smurf wordt roze en de pompoenen van Boeren-Smurf stinken. Wat is er aan de hand? Het komt van de beek: er zit gif in het water. Met de dieren bij de beek gebeuren allemaal rare dingen. Wie is de gemene tovenaar die gif in het water doet? Een leesboekje uit de serie 'Een verhaal van de smurfen', waarin tegelijkertijd nog drie deeltjes verschenen*. Met grote prenten van de smurfen en wat ze meemaken, maar niet in stripvorm. De namen van de Smurfen zijn in het blauw afgedrukt. AVI-M5. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia