Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zie me dan!

Inge Bergh (auteur)
+1
Zie me dan!
×
Zie me dan! Zie me dan!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ouders van Aafke besteden maar weinig tijd aan hun dochter. Daardoor is Aafke vaak eenzaam. Als haar ouders vergeten haar naar een belangrijke tenniswedstrijd te brengen, is voor Aafke de maat vol. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Zie me dan!
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
80 p. : ill.
ISBN
9789462910119 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ouders van Aafke hebben beiden een drukke baan en besteden weinig aandacht aan hun dochter. Daardoor is Aafke van jongs af gewend voor zichzelf te zorgen. Tegenover haar klasgenoten doet ze daarover nogal stoer, maar in werkelijkheid voelt ze zich vaak eenzaam. Als haar ouders zijn vergeten dat ze haar naar een belangrijke tenniswedstrijd zouden brengen, is voor Aafke de maat vol. Ze besluit haar ouders te straffen door zich de dag voor haar verjaardag in de kelder te verstoppen. Ze hoopt dat ze hierdoor zo zullen schrikken dat ze hun leven zullen beteren. Inge Bergh laat overtuigend zien hoe belangrijk gezinswarmte is voor kinderen. Ze doet dit in een directe stijl in 26 korte hoofdstukken. Het klein formaat boekje is smaakvol vormgegeven en voorzien van treffende zwart-witfoto’s en enkele eenvoudige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Zie me dan!

Dit boek bevat een emotioneel kortverhaal over Aafke. Het is mooi vormgegeven in drie kleuren: limoengroen, zwart en wit. De afwisseling tussen tekst, foto’s en illustraties zorgt ervoor dat het boek er tof uitziet en dat het vlot leest. De lezer krijg alle kansen om mee te leven met Aafke.

Aafke is een tiener en heeft twee ouders, net zoals de meeste meisjes van haar leeftijd. Het verschil is dat Aafkes ouders geen tijd voor haar hebben. Sinds ze acht jaar werd, is Aafke vaak alleen thuis, terwijl haar ouders altijd weer moeten werken. Wanneer haar ouders geen tijd vonden voor een belangrijke tenniswedstrijd van Aafke, besluit Aafke dat het tijd is om haar ouders een lesje te leren. Ze sluit zich op in de kelder en hoopt dat haar ouders in paniek zullen geraken omwille van haar verdwijning. Maar in eerste instantie lijken Aafkes ouders zelfs niet te merken dat Aafke weg is, zelfs niet op Aafkes verjaardag. Het verhaal is ontroerend en het loopt goed af natuurlijk. Zou h…Lees verder

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia