Een reis door China is een reis door een fascinerende wereld vol contrasten. Het ene moment sta je tussen glinsterende wolkenkrabbers, dan weer loop je door smalle straatjes waar het leven rustig voortkabbelt. Al snel leg je duizenden kilometers af in dit enorme land. Van het noorden van China naar het zuiden van China bedraagt de afstand meer dan 5500 km, van oost naar west meer dan 5000 km. Door
Onderwerp
China ; reisgidsen
Titel
China
Auteur
Inge Jansen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Dominicus, 2018 | Andere uitgaven
538 p. : ill.
ISBN
9789025763978 (paperback)
Plaatsingssuggestie
China 993 (SISO) China (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een reisgids met een mix van praktische toeristische informatie en achtergrondinformatie en geschiedenis over China en Tibet. De eerste 94 pagina's van de gids zijn gewijd aan een introductie, geschiedenis, religie, kunst, en keuken. De praktische informatie betreft natuurlijk de bekende toeristische trekpleisters: Peking (Beijing), Shanghai, Hongkong enz. Er is een hoofdstuk aan Tibet gewijd. Bij de achtergrondartikelen zijn behalve algemene historie ook kleine hoofdstukjes over bijvoorbeeld de panda en kungfu opgenomen. Met veel kaarten en plattegronden in kleur, die evenwel nogal algemeen van aard zijn; verder zeer veel kleurenfoto's. De laatste pagina's zijn gewijd aan praktische informatie: vervoer, adressen, restaurants, accommodatie. Met een zo groot land als China kan een reisgids niet meer geven dan een eerste globale introductie en daarin slaagt deze gids goed. Herdruk in de Dominicus-reeks. Met register en beperkte woordenlijst.

Over Inge Jansen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ivasykus

Inge Jansen (Roermond, 2 juni 1994) is een Nederlands schoonspringster. Ze werd op de Europese kampioenschappen schoonspringen 2019 Europees kampioen op de 3-meterplank. In 2017 won ze met Daphne Wils een bronzen medaille bij het synchroonspringen. Bij de wereldkampioenschappen schoonspringen 2019 plaatste Jansen zich voor de Olympische Zomerspelen 2020. In Tokio behaalde zij de vijfde plaats op de 3-meterplank finale.

Externe links

  • Eigen website
  • FINA profiel
  • Profiel op sportuitslagen.org
  • Website TeamNl
Lees verder op Wikipedia